jueves, 9 de abril de 2009

Carmen a Toulouse


Un o dos cops a l’any intento assistir a alguna representació a l’Òpera de Toulouse. Així va ser com ara fa just una setmana, el grup d’habituals va muntar una escapada a la ciutat francesa per veure l’estrena de Carmen, de Bizet.
Toulouse val molt la pena com a ciutat. A banda de perdre’ns pels seus carrers i passejar a la vora del Garona, podem visitar llocs tant interessants com la Catedral, la Basílica de Sant Sernin, l’església del Jacobins o la mateixa Plaça del Capitol, centre neuràlgic de la ciutat on s’ubiquen l’Ajuntament i el teatre de l’Òpera.
A nivell musical, les produccions del Capitol, difícilment deceben. No oblidem que malgrat no ser Toulouse una gran capital, estem parlant d’una ciutat francesa. I França és un país on s’inverteix en cultura. Això explica que el Capitol compti amb orquestra, cors i companyia de ballet propis i d’un alt nivell tècnic i artístic. Quan tindrà el Liceu una companyia de ballet pròpia, estable i al nivell que es mereix la institució?
En tot cas i per no perdre’ns en debats que ara no venen al cas, us diré que la Carmen que vam poder veure a Touolouse va estar molt i molt bé. Bons cantants, bona escenografia i bona direcció d’escena. Si a això hi afegim la bona companyia en el viatge, els riures, el menjar i tot el que vam aprendre, entendreu que a hores d’ara ja tinguem ganes que arribi el mes de Juny per tornar al Teatre del Capitol de Toulouse, a veure Faust.
Fins llavors, ens quedarà el bon record d’una Carmen representada amb tota la professionalitat d'un bon repartiment i la passió que l’obra de Bizet demana.

2 comentarios:

  1. Desconeixia la importància operística de Tolosa. La de coses que un aprèn per aquí!

    P.D: Felicitats per haver obert el bloc

    ResponderEliminar
  2. Merci noi!
    Doncs sí, sempre val la pena anar-hi i no és pas tant lluny fent escala a la Cerdanya, hehe
    Vinga, ens veiem....salut!

    ResponderEliminar