sábado, 21 de marzo de 2009

Wagner torna a casa.


Aquests dies i fins el 18 d’abril es representa al Liceu l’òpera “Die Meistersinger von Nürnberg”, de Richard Wagner, estrenada el 21 de juny de 1868 al Königliches Hof- und Nationaltheater de Munic i que va arribar al Gran Teatre del Liceu el 19 de gener de 1905.
L’argument que traça Wagner al llarg dels tres actes que conformen l’òpera, posa sobre la taula temes com la llibertat de l’artista a l’hora de crear així com la funció que ha de tenir l’art en la societat. En efecte, el conflicte entre la concepció més teòrica de l’art i la visió del mateix com una finalitat en si mateixa, lliure de normes o límits en la creació, es resol en la posició conciliadora del personatge del Mestre Sachs. I és que ja ho sabeu….el millor d’enfrontar una tesi a la seva antítesi, és que podem arribar a una bona síntesi.
“Die Meistersinger von Nürnberg” és en qualsevol cas, un de les propostes més interessants d’aquesta temporada al Liceu i val la pena deixar-s’hi caure per gaudir més enllà de la coneguda obertura de l’obra, amb els cors, i el famós quintet del tercer acte.
No us la deixeu perdre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario